Музикалната индустрия, изобилстваща от необичайни личности, не е чужда на скандалите. През

...
Музикалната индустрия, изобилстваща от необичайни личности, не е чужда на скандалите. През
Коментари Харесай

От Пъф Деди до Майкъл Джексън: 15-те най-големи музикални скандала на всички времена

Музикалната промишленост, изобилстваща от необичайни персони, не е непозната на свадите. През последните 50 години музикантите бяха в центъра на несъгласия, вариращи от обири и измами, до убийства, а таблоидите бяха там, с цел да уловят всяка неверна стъпка. 

Има нещо необичайно удовлетворяващо в това да гледаш по какъв начин най-успешните и блестящи хора на Земята вършат неточности, определящи кариерата им. Но както потвърждава този лист, следствията от тези неточности могат да бъдат притеснителни, а от време на време даже трагични.

Ето и 10 от най-големите кавги в музикалната промишленост на всички времена.
Обвинението против Пъф Деди (Шон " Диди " Кумс) за принуждение и побой
Кумс е милиардер и звезда на нюйоркския хип-хоп. 54-годишният рапър и продуцент беше прочут като Пъф Деди и Пи Диди през годините на кариерата си като реализатор.

От 2023 година той се сблъсква с голям брой обвинявания в принуждение и полова употреба. В края на предходната година някогашната му другарка Каси заведе дело против рапъра по обвиняване в полово принуждение, побои и трафик на хора. Си Ен Ен излъчи и видеозапис, показващ сцена на принуждение сред него и Каси.

A 2016 surveillance video obtained by CNN shows Sean " Diddy " Combs violently grab, shove, drag and kick his then-girlfriend Cassie Ventura during an altercation in a hotel in California.
— CNN International (@cnni) Майкъл Джексън бе упрекнат в принуждение над деца
Излизането през 2019 година на Finding Neverland принуди почитателите на Майкъл Джексън да одобряват това, от което от дълго време се опасяваха: Кралят на попа беше упрекнат, че е сериен полов див звяр, който ловува дребни деца в продължение на десетилетия.
R. Kelly е педофил
R. Kelly е един от най-продуктивните и надарени R&B реализатори от последните 30 години. Той е и една от най-непоправимите фигури в музикалната промишленост. В средата на 90-те тогава 27-годишният Кели се дами нелегално за 15-годишната тогава Алия. В края на 90-те и началото на 2000-те се появиха доказателства, че Кели е сериен полов див звяр и педофил. През 2017 година Кели беше обвинен от голям брой дами в принудителен полов фетиш, включващ малолетни.
Крис Браун атакува Риана
За известно време Крис Браун и Риана бяха кралят и кралицата на попа. И двамата бяха необикновено красиви, и двамата надарени реализатори, навлизащи в разцвета на силите си, и двамата щастливи да парадират с връзката си пред камера. Но през 2009 година Браун атакува Риана, оставяйки я с пострадвания по лицето, които постановиха хоспитализация.
Марвин Гей е погубен от татко си
През 1984 година, в разгара на своята възходяща кариера, иконата на Motown Марвин Гей беше убит от татко си в дома им в Лос Анджелис. Новините се разпространиха бързо и светът се сплоти в печал. По-късно VH1 назова гибелта му " един от най-шокиращите моменти в историята на рокендрола ".
Соланж удря Джей Зи в асансьор
Соланж нападна физически зет си в асансьор след Met Gala през 2014 година TMZ се снабди с фрагментите и, несъмнено, ги пусна на света. Лентата беше посрещната с вълна от спекулации. Изневерява ли Джей Зи на Бионсе? Всичко ли е за реклама? Защо Бионсе – която стоеше тъкмо там – не се намеси, с цел да спре нападението? Днес доминира схващането, че Соланж е научила за изневяра на Джей Зи. 
Майкъл Джексън провесва детето си през прозореца
Дори преди наследството на Майкъл Джексън да бъде дефинитивно опетнено от неопровержими обвинявания в редовно малтретиране на деца, той беше възприеман като странна, страховита фигура в развлекателната промишленост. През 2002 година, по време на престоя си в Берлин, той шокира света, като провеси най-малкото си дете, принц Майкъл II, през балкона на хотел от петия етаж.
Смъртта на Tupac и Notorious BIG
В началото доникъде на 90-те години напрежението сред фракциите на хип-хопа от Източното крайбрежие и Западното крайбрежие доближи точката на шупване. Snoop Dogg беше убит в Ню Йорк, а през 1996 г. Tupac беше погубен при пукотевица от кола в Лас Вегас. Месеци по-късно Notorious BIG беше убит в Ел Ей.
Диди и Джей Ло са задържани след пукотевица
През 1999 година Шон „ Диди “ Кумс и Дженифър Лопес бяха двойка звезди. Диди беше един от най-влиятелните шефове на звукозаписната промишленост в музикалната промишленост, а Джей-Ло се радваше на триумфа на първия си албум On the 6. През декември пукотевица в нощен клуб в Манхатън изложи всичко на заплаха. Трима души бяха ранени, а двете звезди бяха задържани.
Бракът на Уитни Хюстън с Боби Браун
Уитни Хюстън беше блестяща звезда с извънредно чист имидж през по-голямата част от 80-те и началото на 90-те години. Но при започване на века репутацията ѝ се утежни и бракът ѝ с артиста Боби Браун беше храна за таблоидите. 
Неизправност в дрешника на Джанет Джексън за Super Bowl
Джанет Джаксън изпълни набор от шлагери по време на шоуто си на полувремето на Super Bowl XXXVIII. Към нея на сцената се присъедини Джъстин Тимбърлейк и двамата извършиха дует от шлагера на Тимбърлейк „ Rock Your Body “. По време на последните секунди от осъществяването Тимбърлейк дръпна част от костюма на Джаксън, което разкри за малко гърдите ѝ.
Кание обича Тръмп
В ранните дни на администрацията на Тръмп Кание се трансформира в необичаен покровител на президента, присъединявайки се към редиците на Джеймс Уудс и Джон Войт. Той се появи дружно с новоизбрания президент Тръмп в Тауър в Ню Йорк и го посети по-късно в Овалния кабинет.
 Дрейк има тайно дете
Pusha T издаде  " The Story of Adidon “, опустошителна дис ария, която разкрива, наред с други неща, тайното семейство на Дрейк. Рапърът в никакъв случай не е издал отговор на „ Adidon “ и не е удостоверил съществуването на сина си.
 Мадона и Бритни се целуват на премиите VMA
По време на осъществяването им на “Like a Virgin ” и “Hollywood ” на видео музикалните награди на MTV през 2003 година, Мадона и Бритни Спиърс споделиха една пламенна целувка на сцената. Америка беше принудена да признае съществуването на странна сексуалност; и VMA достигнаха своя връх
Видеото на Мадона " Like a Prayer " шокира католиците


„ Like a Prayer “ беше заглавната ария на четвъртия студиен албум на Мадона. Разказва историята на млада жена с гранична сантиментална връзка с Бог. Текстовете са наситени със полови нюанси. Музикалното видео, снимано през 1989 година, визира тематики като расизъм, религия и половост. Той включва противозаконния арест на негър за закононарушение, осъществено от бяла навалица, разширена сцена на Мадона, танцуваща пред поле от горящи кръстове, и любовна сцена сред певицата и черен светец в католическа черква.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР